Snø Rallarvegen

Rallarvegen Report

Rallarvegrapport 24. Juni 2018

Etter en utrolig varm vår er det en glede å melde at det aldri har vært mindre snø på Rallarvegen i begynnelsen av Juni. Deler av veien er allerede farbar, og vi oppdaterer fortløpende når hele veien nærmer seg åpning.

Forholdene langs Rallarvegen er nå som følger:

Haugastøl-Finse:

Helt bar vei, og fine forhold på denne strekningen. Det går sykkeltog hver dag kl 10.30 fra Haugastøl om man ønsker å sykle Finse-Haugastøl på dagstur. Sykkel kan leies på Haugastøl og taes med kostnadsfritt på toget til Finse. (gjelder leiesykkel, private sykler koster 204,-)

Finse-Hallingskeid:

Her er det fortsatt for mye snø til at vi anbefaler noen å sykle. Det er ca 7 km med snø total avstand er 19 km. Men det er allikevel rekordlite snø til å være så tidlig i Juni. Med normalt snøsmelting bør det være farbart her i begynnelsen av Juli, vi vil oppdatere så fort det skjer noe på denne strekningen.

Det går daglig tog fra Finse kl 11.00 der man kan ta med sykkelen. (billett kjøpes hos NSB). Det går også et tog på ettermiddagen, men da med veldig begrenset plass til sykler. (må forhåndsbookes).

Hallingskeid-Flåm:

Arbeidet med Klevagjelet går veldig bra, og det vil etter planen være avsluttet Fredag 29. Juni. (frem til dette er det ikke mulig å passere Klevagjelet). Det er gjort en stor jobb, og veien er bygd opp på nytt her. Veien er bedre, men rekkverket mangler fortsatt og vil gjøre det også de neste ukene. Vi anbefaler derfor alle å trille sykkelen på denne strekningen. Bane Nor gjør generelt veldig mye vedlikehol på denne strekningen i sommer, så vi ber om at syklister tar hensyn der det trengs. I perioder vil veien være i dårligere stand enn normalt. Men når vedlikeholdet er fullført vil Rallarvegen framstå i veldig god stand!

Ellers er strekningen er helt snøfri og farbar for alle syklister. Barn bør som alltid være flinke og selvstendige på sykkel for å sykle her.

Hotell og sykkelutleie på Haugastøl åpner 22 Juni. Vår utleie på Finse åpner 6. Juli. I Flåm er vår sykkelutleie åpen daglig mellom kl 10 og 17.

Per idag er det kun ubetjent DNT hytte på Hallingskeid og Vatnahalsen som er mulige overnattingsteder. Hotellet og DNT hytta på Finse åpner i Juli.