Snø Rallarvegen

Rallarvegen Report

Rallarvegrapport 12. Juli2018

Sesongen på Rallarvegen er igang for fullt, og hele veien er nå farbar!

Forholdene langs Rallarvegen er nå som følger:

Haugastøl-Finse:

Helt bar vei, og fine forhold på denne strekningen. Det går sykkeltog hver dag kl 10.30 fra Haugastøl om man ønsker å sykle Finse-Haugastøl på dagstur. Sykkel kan leies på Haugastøl og taes med kostnadsfritt på toget til Finse. (gjelder leiesykkel, private sykler koster 204,-)

Finse-Hallingskeid:

Det er ca 100m med snø fordelt på et par snø fonner. Nå sykler alle denne strekningen. De få snøfonnene som er antas å smelte i løpet av neste uke. Veien er til tider steinete, så vi anbefaler å trille syklene. Spesielt i området rundt Grjotrust.

Det går daglig tog fra Finse kl 11.00 der man kan ta med sykkelen. (billett kjøpes hos NSB). Det går også et tog på ettermiddagen, men da med veldig begrenset plass til sykler. (må forhåndsbookes).

Hallingskeid-Flåm:

Det foregår noe veiarbeid i Klevagjelet fortsatt, men det er mulig å sykle forbi. Veien er i god stand her nå, men rekkverket mangler fortsatt og vil gjøre det også de neste ukene. Vi anbefaler derfor alle å trille sykkelen på denne strekningen.

Bane Nor gjør generelt veldig mye vedlikehold på denne strekningen i sommer, så vi ber om at syklister tar hensyn der det trengs. I perioder vil veien være i dårligere stand enn normalt. Men når vedlikeholdet er fullført vil Rallarvegen framstå i veldig god stand!

Ellers er strekningen er helt snøfri og farbar for alle syklister. Barn bør som alltid være flinke og selvstendige på sykkel for å sykle her.

Hotell og sykkelutleie på Haugastøl er åpent. Vår utleie på Finse åpner 7. Juli. I Flåm er vår sykkelutleie åpen daglig mellom kl 08 og 19.