Snøkiter skavel

Snøkiting på Haugastøl

Haugastøl er med sin beliggenhet mellom Hallingskarvet og Hardangervidda Nasjonalpark et av verdens desidert beste områder for snøkiting. Områdene rundt hotellet byr på stabile vindforhold i et uendelig terreng hele vinteren.

Snowkite view

Sesong

BanditI en vanlig sesong starter kitesesongen i slutten av Oktober, og varer til begynnelsen av Juni.

Når er forholdene best?

Perioden fra slutten av Desember og frem til Mars byr som regel på de beste pudderdagene og gode vindforhold.

Midten av Mars til midten av Mai byr på lengre lys, godt med snø og fin vårsnø fra slutten av April.

Hvorfor Haugastøl?

Remi2015Vår største fordel er uten tvil de uendelige store og varierte områdene av ulike spotter for å kite på. Hardangervidda Nasjonalpark består av 3422 km2 med snødekte vidder, mens Hallingskarvet Nasjonalpark har 450km2 med terreng og høyeste punktet på nesten 2000 m.o.h. Vi har kitet i på Haugastøl siden 1999 og vi oppdager nye kitespots hver sesong!

Nasjonal turistvei Hardangervidda starter rett utenfor hotellet, og tar deg gjennom hjertet av nasjonalparken. Dette gir oss 38 km med vei der man kan stoppe overalt (der det finnes parkering) for å kite. Muligheten til å være fleksibel og flyttbar gjør at vi sjeldent har dager der det ikke er mulighet for å kite. Haugastøl ligger midt i vær skillet mellom øst og vest og nyter godt av to ulike værsystemer.

På uværsdager kan veien over Hardangervidda stenge grunnet for mye snø og vind. På disse dagene tilbyr vi snøscooter transport for gjeste på hotellet til lavere liggende spotter, der det som regel er mindre vind og bedre forhold.

Ragnarok folkFor detaljerte beskrivelser av våre mest brukte kitespotter se vårt interaktive spotkart og spot beskrivelse side.

Vi har værstasjoner og webkameraer på 11 ulike steder så du til enhver tid kan følge med forholdene via vår værside eller smartphone apper.

Flere av verdens beste kitere bor, eller har bodd på Haugastøl for å trene. Remi Meum, Sigve Botnen, Claes Lundin, Petter Johnsen og Bjørn Kaupang er alle lommekjent i områdene, og snøkitefilmene Entropy, Something Stronger, How to Snowkite og Dimensions er alle spillt inn på Haugastøl.

Det har blitt arrangert Norgesmesterskap, Verdensmesterskap og ikke minst verdens største (og hardeste) snøkite konkuranse Red Bull Ragnarok på Haugastøl gjentatte ganger.

Blåser det alltid?

NEI! Heldigvis ikke! (les videre for å skjønne hvorfor dette er en fordel!)

Det sier seg selv, at når man reiser et sted for å kite vil man ha vind.

Men som mange helt sikkert har erfart vil snøen i områder der det alltid blåser være hard og isete. Skal man kite fort er dette supert, men for de aller fleste er et mykere underlag å foretrekke.

Ønsker man fleste mulig gode snøkite dager er det derfor stor fordel å være i et område der været skifter fort og ofte. Med Haugastøls beliggenhet mellom to værsystemer har man dobbelt så stor sjanse for dager med bra snø, vind og vær!

Bjørn 2015

Finnes det noe annet å gjøre på Haugastøl enn å kite?

Hvis en god bok foran peisen, en tur i badstuen eller se siste episode av House of Cards på Netflix ikke er noe for deg finnes det en rekke med andre utendørs aktiviteter.

Vi har utleie av langrennski, fat bikes og truger om du vil utforske våre to Nasjonalparker.

Føler du for å se spektakulær natur ligger et av Norges mest spektakulære fossefall, Vøringsfossen kun 40 min kjøring fra Haugastøl. 20 min videre fra Vøringsfossen er du nede ved fjorden. Nordlys


Vi er stolte over å si at Haugastøl har blitt verdens mekka for snøkiting!
Bestill